ISPARTA / EĞİRDİR - Eğirdir Dündar Bey Anaokulu

BESLENME DOSTU

2023-2024 DÜNDAR BEY ANAOKULU BESLENME DOSTU

Okulumuz, öğrencilerimizi sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama özendirerek, obezitenin önlenmesine destek olup sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirmeyi hedeflemiş, duyarlılık oluşturmayı temek prensip olarak benimsemiştir.

·         Okulumuzun günlük temizlik iş planı yapılmakta ve uygulanmaktadır.

·         Temizlik ve dezenfektan için kullanılan malzemeler “Sağlık Bakanlığı’ndan izinli ve ruhsatlı ürünlerdir.

·         Okulumuzda hareketli yaşam ilkesi benimsenmiştir. Bu doğrultuda okul bünyesinde sabah sporları düzenlenmektedir.

·         Okulumuzun eğitim-öğretim akış programı sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama uygun etkinliklerle desteklenmekte ve uygulanmaktadır.

·         Öğrenci-öğretmen ve çalışanların farkındalığını arttırmak üzere farklı etkinlikler yapılmaktadır.

·         Öğrencilerimizin rutin aralıklarla boy-kilo ölçümleri yapılmakta ve risk grubundaki öğrencilerin velileri bilgilendirilerek ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirilmektedir.

·         Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında belirli gün ve haftalar etkin olarak kutlanmaktadır.

·         “Beslenme Dostu Okul Projesi” çalışmalarını koordine etmek üzere “Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibi” oluşturulmuştur.

HEDEFLERİMİZ:

·         Okulumuzda sağlıksız beslenme ve obezitenin önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması,

·         Sağlığın önemine vurgu yapılarak çalışmaların yapılması,

·         Öğrencilerin hareketli yaşam konusunda farkındalığının arttırılması

Bu bağlamda okulumuzda 2023-2024 Eğitim-öğretim yılı için Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında çalışmalar yürütülecektir.

BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM EKİBİ

Öğretmenlerimizden Serap DİLE ve Samiye ŞEN