ISPARTA / EĞİRDİR - Eğirdir Dündar Bey Anaokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Değerli Velilerimiz,

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığının her kademedenokul için içeriğini hazırladığı ‘Dilimizin Zenginlikleri‘projesinin okul öncesi kısmınıDündar Bey Anaokulunun değerlivelileriyle birlikte uygulayacağız. Okuyarak dinleyerek, oynayarak yürüteceğimiz bu projede bizi eğlenceli etkinlikler bekliyor.

PROJE BEKLENTİMİZ

• Etkileşimli kitap okuma. Yeni kelime ve kavramları günlük yaşantımıza katarak zengin bir dil kullanımı
  • Şiir, tekerleme ve özgün hikayeler anlatma ve tamamlama
  • Sözel gelişimi desteklemek