T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ISPARTA / EĞİRDİR - Eğirdir Dündar Bey Anaokulu

Tarihçemiz

OKULUN TARİHÇESİ

 

   Dündar Bey Anaokulu binası yapımı 1965 yılında tamamlanmış ve aynı yıl Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Acil Servis ve Hasta Muayene Polikinliği olarak hizmet vermiştir.

    1985 yılına kadar poliklinik olarak hizmet vermiş ve aynı yıl binanın bir kısmı hastaneye bağlı kreş ve bir kısmı da alçı odası olarak hizmet vermeye devam etmiştir.

     Bina 21.08.2006 tarihine kadar hastane personelinin çocukları için kreş hizmeti vermiş ve 26.08.2006 tarihinde Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hastene Baştabipliği arasında imzalanan protokolle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı müstakil  anaokulu olarak hizmet vermeye başlamıştır.

    2018 yılında Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yıkım /yenileme sürecine girince kurumumuz 1965 yılında Yeni Mahalle İlkokulu olarak eğitime başlayan ve en son Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu olan şuan ki binamıza taşınmıştır.

     2018-2019 eğitim öğretim yılına girmeden okulumuzda kapsamlı bir tadilat çalışması ile fiziki görünüme ilişkin bütün olumsuz unsurlar minimize edilmiş ve okulumuza okul öncesi kurumsal kimlik kazandırma noktasındaki eksiklikler giderilmiştir. 

    Hamidoğulları Beyliği, Anadolu Selçuklu Devleti'nin yıkılmasından sonra Eğirdir ve Isparta bölgesinde kurulan 2. Dönem Anadolu Beylikleri'ndendir. Beyliğin kurucusu Dündar Bey, 1212 - 1302 yılları arasında Eğirdir ve civarında yaşamıştır. Babası İlyas ile dedesi Hamid zamanında da bu bölgede bulunmuşlardır. Osmanlı Devleti'nin kuruluşu evresinde önemli katkıları bulunan Dündar Bey, Ertuğrul Gazi'nin kardeşi ve Osman Gazi'nin amcasıdır. 18 Eylül 2006 yılında kurulan okulumuza da, bölgemizde yaşamış, tarihi öneme sahip bu şahsın ismi verilmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.02.2013 - Güncelleme: 14.11.2023 15:44 - Görüntülenme: 511
  Beğen | 0  kişi beğendi